78 mindreårige demonstranter fengslet i Egypt

For å ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for landets avsatte president Mohamed Mursi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de 78 dømte er gutter i alderen 13-17 år. De fikk dommene i en domstol i byen Alexandria onsdag. Årsaken var at de deltok i Det muslimske brorskaps demonstrasjoner de siste tre månedene, ifølge en rettslig tjenestemann.

Egyptiske myndigheter har stemplet Brorskapet som en terrororganisasjon.

Det statlige nyhetsbyrået MENA melder at guttene ble pågrepet for å ha deltatt i protester sammen med en gruppe som ønsker at det egyptiske regimet skal falle, og at «de blokkerte veier og transport og skremte innbyggere».

Myndighetene i Egypt har gjennomført flere aksjoner mot Mursis tilhengere etter at han ble avsatt av hæren i et kupp i juli fjor.

Onsdag slo et egyptisk rettsutvalg fast at sikkerhetsstyrkene i landet ikke gjorde noe galt da de stormet Mursi-tilhengernes protestleir ved Rabia al-Adawiya-moskeen i Kairo i august i fjor. Over 600 sivile ble drept.

Minst 1.400 personer har totalt mistet livet i aksjonene og mer enn 15 000 er fengslet. Mange av dem har blitt fengslet etter masserettssaker som FN har beskrevet som «enestående i nyere historie».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer