Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

78 mindreårige demonstranter fengslet i Egypt

For å ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for landets avsatte president Mohamed Mursi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 78 dømte er gutter i alderen 13-17 år. De fikk dommene i en domstol i byen Alexandria onsdag. Årsaken var at de deltok i Det muslimske brorskaps demonstrasjoner de siste tre månedene, ifølge en rettslig tjenestemann.

Egyptiske myndigheter har stemplet Brorskapet som en terrororganisasjon.

Det statlige nyhetsbyrået MENA melder at guttene ble pågrepet for å ha deltatt i protester sammen med en gruppe som ønsker at det egyptiske regimet skal falle, og at «de blokkerte veier og transport og skremte innbyggere».

Myndighetene i Egypt har gjennomført flere aksjoner mot Mursis tilhengere etter at han ble avsatt av hæren i et kupp i juli fjor.

Onsdag slo et egyptisk rettsutvalg fast at sikkerhetsstyrkene i landet ikke gjorde noe galt da de stormet Mursi-tilhengernes protestleir ved Rabia al-Adawiya-moskeen i Kairo i august i fjor. Over 600 sivile ble drept.

Minst 1.400 personer har totalt mistet livet i aksjonene og mer enn 15 000 er fengslet. Mange av dem har blitt fengslet etter masserettssaker som FN har beskrevet som «enestående i nyere historie».

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling