Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

78 nye sykepleiere ut i streik

78 nye sykepleiere gikk ut i streik i dag. Til sammen har Norsk Sykepleierforbund 1.002 streikende sykepleiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sykepleierne som gikk ut i streik lørdag arbeider ved sykehuset i Ålesund, Haukeland sykehus og Nordland sentralsykehus i Bodø, sier informasjonskonsulent Bernhard Stormyr i Norsk Sykepleierforbund til NTB.

Venter på motparten

Ifølge Stormyr venter sykepleierne på at motparten NAVO skal ta kontakt, og komme med et forhandlingsutspill.

- Det har vært forsvinnende liten kontakt mellom partene, men vi er klar til å møte NAVO hvis de vil forhandle, sier Stormyr.

Sykepleierforbundet krever en felles tariffavtale for de statlige sykehusene, med et felles minstelønnsnivå.

Opptrapping

Sykepleierne har planene klare for en videre opptrapping av streiken. Tirsdag 19. februar går 33 nye sykepleiere ut i streik, og torsdag 21. februar kommer ytterligere 88 ut i konflikt.

Torsdag er det samlede antall streikende 1.123 sykepleiere. Neste opptrapping blir fra 1. mars, når ytterligere 68 sykepleiere skal ut i streik.

Helsedirektør Lars Hanssen har varslet at Helsetilsynet kommer til å følge streiken nøye, men kommer ikke til å gripe inn før det er fare for liv og helse.

Den 22. februar vil streiken ha pågått i en måned, og da kommer riksmeklingsmann Reidar Webster til å ta kontakt med partene. Dette er en vanlig prosedyre ut fra meklingsmannens regelverk.

Hele Norges coronakart