Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

7825 tvangsutsendt fra Norge i fjor

Aldri før har Politiets utlendingsenhet gjennomført så mange uttransporteringer i løpet av ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 7 825 mennesker ble tvangsutsendt fra Norge i fjor. Aldri før har Politiets utlendingsenhet gjennomført så mange uttransporteringer i løpet av ett år.

PU gjennomførte åtte prosent flere uttransporteringer enn året før, ifølge statistikken som ble lagt fram mandag. Etaten har dermed mer enn oppfylt regjeringens mål, som var å få transportert ut 7.800 personer i fjor.

33 prosent av de uttransporterte, 2567 personer, er ilagt en straffereaksjon. De største gruppene blant disse er folk fra Romania (18 prosent) og Polen (11 prosent), fulgt av Litauen (11 prosent) og Nigeria (9 prosent).

1559 personer har blitt transportert ut etter å ha fått avslag på asylsøknadene sine. I tillegg ble 1144 asylsøkere sendt til et annet land i Europa for å få behandlet søknaden sin der, i tråd med Dublin-reglene.

584 personer ble uttransportert til Russland, et flertall av disse, 371 personer, ble sendt over Storskog. De fire største gruppene blant disse er folk fra Afghanistan, Syria, Nepal og Pakistan.

525 av de tvangsutsendte var mindreårige, og 31 av disse reiste alene.

Italia er det landet PU tvangsreturnerte flest til i fjor, totalt 1268. Langt de fleste av disse var enten bortvist, utvist eller er returnert av andre grunner. En mindre gruppe er såkalte dublinere.

Etter Italia, var det Albania, Russland, Romania og Spania som tok imot flest tvangsreturer fra Norge.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media