KIDNAPPET: Flere elever har blitt kidnappet fra Presbyterian Secondary School Nkwen i Kamerun. Foto: Google Maps
KIDNAPPET: Flere elever har blitt kidnappet fra Presbyterian Secondary School Nkwen i Kamerun. Foto: Google MapsVis mer

Elever bortført:

79 elever kidnappet fra kostskole i Bamenda: Minner om Boko Haram-kidnappingen

Søndag natt ble 79 engelsktalende elever bortført.

Opprørere skal ha kidnappet 79 engelsktalende elever fra kostskolen Presbyterian Secondary School Nkwen i Bamenda, Kamerun. Det skriver The Guardian. Kamerun er en republikk i Afrika, som grenser mot Den sentralafrikanske republikk, Republikken Kongo, Gabon, Nigeria, Tsjad og Ekvatorial-Guinea.

Kidnapperne ankom skolen søndag natt og bortførte mer enn 80 personer, deriblant 79 studenter, rektor, en lærer og en sjåfør, ifølge regionaladministratoren.

Hendelsen minner om Boko Harams kidnapping av skolejentene i Nigeria 14. april 2014, da terrorgruppen stormet Chibok ungdomsskole og kidnappet 276 skolejenter. Jentene forberedte seg til eksamen.

En lærer som bodde i nærheten av skolen fortalte at han hørte lyden av et angrep, men turte ikke å gå ut i frykt for sin egen sikkerhet.

- Jeg hørte en høy lyd om natten som minnet om en pistol. Jeg var redd, sier Julius Nyamboli.

Han fortsetter:

- Vi skrudde raskt av lyset og la oss. Neste morgen fikk jeg vite at flere studenter ikke lenger var på campusen.

Det er fortsatt uklart hvor studentene har blitt bortført. Skolen befinner seg på en fjelltopp med tett skog rundt - et perfekt gjemmested for kidnappere.

En kostskole er en utdannelsesinstitusjon hvor noen eller alle elevene både blir undervist og bor. Særlig i Storbritannia er det en rekke kostskoler, og elevene har ofte en bakgrunn fra øvre middelklasse eller overklassen.

Kilder sier at kidnapperne ennå ikke har bedt om løsepenger, men vil at skolen skal sende de resterende studentene hjem før de frigjør de bortførte.