Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

793 stemmesedler i Rogaland kommet til rette

Stemmene som manglet i Sandnes etter valget, er nå kommet til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Stemmene er telt på nytt, og det var gjennom omtellingen vi fant stemmesedlene. De har vært hos fylkeskommunen hele tiden, sier fylkesordfører Tom Tvedt i Rogaland til NTB.


Han vil ikke si noe om det var selve stemmetellingen som gikk galt, eller om det dreier seg om fysiske sedler som først nå har kommet til rette.


Får trolig ikke konsekvenser

Det er uansett ikke grunn til å tro at omtellingen av stemmene vil få konsekvenser for mandatfordelingen i Rogaland.


Det har vært knyttet usikkerhet til valgresultatet i Rogaland også tidligere. En feil i prognosemodellen førte til at KrF og Fremskrittspartiet byttet to stortingsmandater i Rogaland og Telemark to dager etter valget.


Krf måtte vike for Frp

KrFs Kjell Arvid Svendsen fikk først beskjed om at han hadde kommet inn på Stortinget, men han måtte vike plassen for Frps Bente Thorsen. Svendsen manglet bare 185 stemmer på å ta plassen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling