8-10 dager på sykehus for 26-åringen

Nordmannen som mistet beina på Roskilde er innlagt på Rigshospitalet i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Pasienten er utenfor livsfare. Han ble i formiddag overflyttet fra intensivavdelingen til ortopedisk avdeling, hvor det er forventet at han vil være innlagt til semiintensiv behandling i de kommende 8-10 dagene, opplyser Lisbeth Westergaard, informasjonsmedarbeider ved Rigshospitalet i København, til Dagbladet.no.

26-åringen fra Stavanger mistet begge beina da han ble påkjørt av et tog i Roskilde natt til i går.

– Han husker ikke hva som har skjedd, sa Bjarne Melling, vakthavende ved Roskilde-politiet, til Dagbladet.no i går.

Ifølge politiet er mannen i godt humør, situasjonen i betraktning. Men han kan ikke forklare hvorfor han befant seg på togskinnene. Politiet har opplyst at 26-åringen hadde drukket alkohol på festivalområdet, og han var i beruset tilstand da han ble truffet av et tog.

Like før klokka to natt til mandag fikk politiet beskjed om at mannen var funnet like ved skinnegangen. Da hadde han ligget der en stund. Han ble funnet av en togfører, liggende ved siden av togskinnene mens han vinket for å tiltrekke seg førerens oppmerksomhet.

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt, og etterforsker saken som en ulykke.

– Det er ingen tegn på at han har blitt slått eller at han har blitt utsatt for noe kriminelt. Vi tror dette er en tragisk ulykke, sa Melling til Dagbladet.no i går.

HUSKER IKKE ULYKKEN: 26-åringen hadde drukket og husker ikke hva han gjorde på togskinnene. FOTO: Tariq Mikkel Khan/ Polfoto
HUSKER IKKE ULYKKEN: 26-åringen hadde drukket og husker ikke hva han gjorde på togskinnene. FOTO: Tariq Mikkel Khan/ Polfoto Vis mer