8-5-2-1-*: Velkommen inn ...

Rita Sletner er statssekretær i departementet som skal passe på landets sikkerhet. Hun sørget for en skikkelig sikkerhetsblemme på Dagsrevyen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK sendte nemlig bilder av Sletner da hun dro adgangskortet sitt og slo pinkoden i Justisdepartementet. Opptaket var så bra at «hele Norge» med letthet kunne se at Sletners kode var 8-5-2-1-*.

Det betyr at om noen hadde fått tak i Sletners adgangskort, hadde de hatt fri adgang inn i Høyblokka i Regjeringskvartalet i Oslo, hvor Justisdepartementet og Statsministerens kontor holder til.

Og ikke nok med det. De ansatte i Justisdepartementet har forskjellige sikkerhetsnivåer på sine kort, slik at de ikke kan gå hvor som helst. Men som statssekretær er Sletner plassert i «det aller helligste», i statsrådsseksjonen i departementet, hvor også justisministeren sitter. Hun har selvfølgelig også adgang nesten overalt ellers i departementet.

-  Koden blir byttet med en gang i morgen tidlig, sa en litt beskjemmet politisk rådgiver Kjersti Høgestøl i Justisdepartementet da Dagbladet kontaktet henne om saken få minutter etter innslaget gikk på lufta 19.12 i går kveld.

Men det var kanskje ikke så rart Sletner ikke tenkte på alt i går. Nesten til midnatt satt justisminister Odd Einar Dørum i budsjettkonferanse med resten av regjeringen. Dermed var han utilgjengelig for pressen, og i stedet var det Sletner som måtte besvare utallige spørsmål om hvorfor Aker Brygge-ransmannen Lars Harnes hadde fått permisjon.

KODEKRINGKASTING: Her taster statssekretær Rita Sletner sikkerhetskoden inn til Justisdepartementet.