Politiet advarer etter TikTok-funn:

8-9-åringer filmer og deler nakenvideoer

Politiet har sett flere tilfeller på få måneder. Barn så unge som åtte år filmer seg selv nakne og deler videoene på TikTok. - Vi har ingen god forklaring på hvorfor de gjør dette, sier politiet.

EKSPERT: Helge Haugland på Kripos har i flere år jobbet med bekjempelse av overgrep på nett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EKSPERT: Helge Haugland på Kripos har i flere år jobbet med bekjempelse av overgrep på nett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vet ikke hva som ligger bak eller hva årsaken til dette er, sier Helge Haugland, politioverbetjent ved Kripos.

De siste månedene har flere urovekkende videoer av norske barn dukket opp på tjenesten TikTok. Klipp av seksualisert karakter som viser nakne mindreårige.

Videoene har barna filmet selv og delt på det sosiale nettverket. Politiet frykter at innen de blir oppdaget og fjernet av TikTok, kan de være lagret av voksne og spredt videre.

- Ingen god forklaring

Nøyaktig hvor mange tilfeller som er avdekket, har ikke Kripos konkrete tall på. Flere politidistrikter har imidlertid blitt varslet. Øst politidistrikt er ett av stedene som har blitt kontaktet om funnene som er gjort.

Bare siden februar i år har tre barn mellom åtte og 11 år, hjemmehørende i distriktet, delt nakenvideoer av seg selv på TikTok. Politioverbetjent Vemund Eggen Sæther er bekymret over det han ser.

- Det er seksualisert innhold der barna filmer seg selv nakne og deler dette åpent. Det er en bekymringsfull atferd vi har sett, men vi har ingen god forklaring på hvorfor de gjør dette eller hva bakgrunnen er, sier Sæther til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.