8-åring bak rattet i motorveitunnel

Trafikant i kveldsmørket på E6 så ikke syner.

RATTET PÅ FANGET:  I kveldsmørket klokka 21.30 lørdag kveld oppdaget en trafikkant at det var en liten gutt som satt bak rattet i en personbil i sørgående retning i Nordbytunnelen i Ås kommune utenfor Oslo. Foto: Google Maps.
RATTET PÅ FANGET: I kveldsmørket klokka 21.30 lørdag kveld oppdaget en trafikkant at det var en liten gutt som satt bak rattet i en personbil i sørgående retning i Nordbytunnelen i Ås kommune utenfor Oslo. Foto: Google Maps. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Liten gutt bak rattet på personbil i 90-sonen på E6 i Nordbytunnelen i Ås, lød telefontipset til Follo-politiet klokka 21.30 lørdag kveld.

Og trafikanten som hadde registrert at det var noe riv, ruskende galt med sjåføren, fikk med seg korrekt beskrivelse av bilen. Den ble stoppet av politiets patrulje noen kilometer seinere, i sørgående retning i Son.

Da politiet fikk nærkontakt, satt ikke 8-åringen bak rattet.

Men mannen som egentlig kjørte, innrømmet at gutten hadde sittet på fanget og fått prøve seg, slik den observante polititipseren hadde sett.

Det satt også en kvinne i bilen. Både hun og mannen er i begynnelsen av 50-årene, i familie med den altfor unge testsjåføren og fra Sarpsborg.

- Forferdelig dårlig ide
Mannen ble fratatt førerkortet på stedet, og 8-åringen plassert i baksetet med fastspent setebeltet.

- Det framgår ikke av politiloggen fra i går kvelden hvordan bilen og familien kom seg videre hjemover, så vi får anta at kvinnen hadde førerkortet. Uansett er det en forferdelig dårlig ide av voksenpersoner å sette 8-åringer bak rattet i trafikken. Hvis det hadde skjedd en ulykke, ville gutten vært svært dårlig sikret mot skader, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt til Dagbladet.

- Så det ikke kan oppstå fare
Politiets jurister skal vurdere hvor lenge den voksne sjåføren må være uten førerkort.

Ifølge Moss Avis er han anmeldt for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3:

«§ 3.Grunnregler for trafikk.Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer