Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

8-åring blåst på vannet

Sondre herjer Danmark og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stormen som herjet Vestlandet i går herjer videre i Skandianvia og skaper store problemer i Sverige og Danmark.

Ved Operaen i København veltet en åtte år gammel jente på sjøen i ettermiddag. Både jenta og sykkelen røk i vannet, men 8-åringen ble reddet opp av sin far, skriver Ekstra Bladet.

Politiet tror det var sterk vind som tok tak i jenta og slo henne ut av balanse.

Ved Horsens øst på Jylland utløste en 16-åring en redningsaksjon da han la ut på seglbrett i uværet. Lange og høye kjøretøyer ble nektet å passere Storebæltsbroen mellom Sjælland og Skåne, fordi det var fare for at de skulle bli tatt av vinden, melder NTB.

Politiet i København måtte rykke ut til stormskadde steder hele 85 ganger i dag.

Også Sverige har fått merke Sondres frammars. Rund 10 000 husstander har i dag vært uten strøm fordi veltede trær har dratt med seg strømledningene. Flere ferjeavganger fra sørsvenske havner måtte innstilles, og mange tog ble forsinket.

- Uværet har først og fremst rammet deler av Skåne og vil bevege seg bort fra Sverige i løpet av natten, sa meteorolog Anna Österman.

STORMEN SONDRE:  : Øystein Eik skulle hjem fra Molde til øya Sekken med ferje fredag, noe som ikke gikk så bra. Han kom seg aldri om bord, og ferja gikk heller ikke i stormen. I dag herjer stormen i Sverige og Danmark. Foto: Kjell Herskedal / SACNPIX
STORMEN SONDRE: : Øystein Eik skulle hjem fra Molde til øya Sekken med ferje fredag, noe som ikke gikk så bra. Han kom seg aldri om bord, og ferja gikk heller ikke i stormen. I dag herjer stormen i Sverige og Danmark. Foto: Kjell Herskedal / SACNPIX Vis mer
LEKER I STORMEN: Disse kiterne Benytter seg av vinden sør for Helsingborg i Sør-Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media