8-åring omkom i fallulykke

En åtte år gammel gutt døde momentant etter å ha falt ned fra en fjellside på Værøy i Nordland i går ettermiddag. Han var på tur sammen med en tre år eldre kamerat da ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttens pårørende startet umiddelbart letingen etter gutten, da kameraten ga beskjed om at han var forsvunnet i fjellet. Det var guttens far som fant ham på en gressmatte nedenfor en fjellside ved Gjærheia.

- Dette er en tragisk ulykke. Det er forsatt uvisst om han har snublet eller sklidd på snøen, sier lensmannsførstebetjent Knut Ellingsen ved lensmannskontoret i Værøy og Røst til Dagbladet.

Ifølge Ellingsen har guttene vært alene på fjelltur, og mens den avdødes kamerat syns de var kommet langt nok, fortsatte 8-åringen på egen hånd videre opp det rundt 300 meter høye fjellet. Da han ikke kom tilbake etter få minutter, gikk kameraten tilbake bygda for å slå alarm.

- Vi fikk melding om at han var savnet like før klokken seks, og tilkalte Sea King helikopter, lege og letemannskap. Gutten var allerede død da han ble funnet, sier lensmannsførstebetjenten.

Det var sterk vind på stedet da ulykken skjedde.