Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark:

8. klasse-elever overhørte samleie

Alt gikk ikke helt som planlagt da klassen i Danmark skulle ha undervisning digitalt.

BEKLAGER: Rektor ved skolen sendte onsdag ut beskjed til foreldrene om at barna deres kan ha hørt to voksne mennesker som hadde sex. Foto: Privat
BEKLAGER: Rektor ved skolen sendte onsdag ut beskjed til foreldrene om at barna deres kan ha hørt to voksne mennesker som hadde sex. Foto: Privat Vis mer

Flere 8.-klassinger fra Rismølleskolen i Randers i Danmark, fikk ufrivillig høre læreren sin ha sex onsdag morgen. Klassen hadde hatt time digitalt, og da timen var slutt glemte læreren å gå ut av det digitale klasserommet.

Akkurat som i Norge, betyr ikke coronakrisa at undervisninga stopper opp. I Danmark har de også hatt undervisning via digitale plattformer.

Men at det som var en vanlig skoletime, plutselig skulle utvikle seg til en veldig realistisk seksualundervisningstime var nok ikke på pensum.

For etter at undervisninga var slutt, skal plutselig lyden av to voksne mennesker som hadde sex, ha kommet ut av høyttalerne til andre elever og lærere, som fremdeles var inne i klasserommet, ifølge danske BT.

DE SER DEG: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer

Alvorlig

Etter hendelsen har rektor ved skolen, Jan Pedersen, sendt ut en melding til elevenes foreldre for å fortelle om hendelsen:

- Etter en digital undervisningstime i dag fra 09 - 09.45, var 8. klasse vitne til lyden av to voksne mennesker som hadde sex, skriver han i meldingen som foreldrene fikk.

Rektoren forklarer videre at det ikke ble sendt noen video av hendelsen, og at lyden kom fra en av lærernes maskiner. Læreren selv skal ha trodd at det var trygt å ha sex, og at det digitale klasserommet var avslått.

- Jeg vil skyndte meg og si at det ikke var snakk om annet enn lyd. Men at dette naturligvis også er alvorlig.

DIGITALT SAMLEIE: Flere 8. klassinger hørte muligens læreren sin ha sex etter at timen deres var ferdig. Foto: Privat
DIGITALT SAMLEIE: Flere 8. klassinger hørte muligens læreren sin ha sex etter at timen deres var ferdig. Foto: Privat Vis mer

Håper det ikke skjer igjen

Pedersen sier til danske Se & Hør at hele situasjonen er beklagelig.

- Det var ikke greit at dette skjedde. Jeg beklager dypt at det gjorde det. Nå håper vi selvsagt at dette aldri kommer til å gjenta seg, verken hos oss, eller andre steder.

Det blir ikke forklart om det er læreren til 8.-klassingene som selv har hatt sex like etter undervisninga, eller om det er snakk om to andre mennesker som var i nærheten av datamaskinen.

Foreldrenes representant ved skolen har sagt til nettavisa at skolen har tatt hånd om saken.

SJOKKERER: Bokse-legende Ricky Hatton sendte ut en statusrapport til sine fans, og det som var på skjermen i bakgrunnen fikk kommentarfeltet til å koke. Video: @HitmanHatton Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!