- 8. mars-prosjektet for liberale feminister er dødt

Høyre-kvinner har gitt opp å engasjere seg i kvinnedagen.

GIR OPP: Representant for Høyre på Stortinget, Heidi Nordby Lunde, mener den internasjonale kvinnedagen 8. mars er dødt for liberale feminister. Foto: Tom A. Kolstad / Aftenposten / NTB scanpix
GIR OPP: Representant for Høyre på Stortinget, Heidi Nordby Lunde, mener den internasjonale kvinnedagen 8. mars er dødt for liberale feminister. Foto: Tom A. Kolstad / Aftenposten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble fullt rabalder etter 8. mars-komiteens parolemøte i Oslo torsdag forrige uke.

Da en representant fra Unge Venstre ytret ønske om å fjerne parolen «håndhev sexkjøpsloven» og tok til order for lovlige bordeller, reagerte Kvinnegruppa Ottars Kari Jaquesson på følgende vis:

«Da må jeg få lov å adressere det forslaget om bordeller og vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er.»

Venstre-leder Trine Skei Grande og flere av dem som var til stede på møtet, reagerte på ordbruken og at det var lite rom for andres synspunkter.

- 8. mars er dødt En av Norges mest profilerte Høyre-feminister og møtende representant på Stortinget, Heidi Nordby Lunde, er opprørt etter å ha lest om Jaquessons respons på 8. mars-komiteens parolemøte. Samtidig mener hun det er på tide å ta et oppgjør med hele kvinnedagen.

- 8. mars-prosjektet for liberale feminister er dødt. På 70-tallet sto Høyre og Arbeiderpartiet sammen for å få gjennom de store endringene i likestillingspolitikken. Nå viser venstresida at de ikke vil ha det fellesskapet, sier Nordby Lunde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer