Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80 - 100 bygninger i fare for å bli tatt av lyngbrann

- Brannmannskapene har trukket seg tilbake på grunn av mye røyk og flammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lyngbrannen i Flatanger i Nord-Trøndelag er ikke under kontroll. Det opplyser operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Johnny Olsen overfor Dagbladet.

- Situasjonen er at brannen ikke er under kontroll. Den har spredd seg mot en bebyggelse i et tettsted som heter Hasvåg, og der skal det visstnok brenne i både bolighus og fritidshus, sier Olsen til Dagbladet.

- 100 hus i fare Han sier at han ikke vet hvor mange hus som brenner. NRK skriver at mellom 80 og 100 hus står i fare for å bli tatt av lyngbrannen.

Operasjonsleder Olsen forteller at slokningsarbeidet nå står på vent.

- Brannmannskaper har måttet trekke seg tilbake på grunn av mye røyk og flammer. Vi venter nå på dagslys, slik at vi kan få inn et helikopter, sier han.

Rundt klokka 09.00 skriver Trønder-Avisa at et brannhelikopter har landet ved Uran.

- Hele Hasvåg i brann Klokka 07.40 måtte røykdykkerne trekke seg ut av Hasvåg igjen, ifølge Trønder-Avisa.

- Det var et forferdelig syn som møtte dem. Hele Hasvåg står i brann, og er ikke mulig å redde, sier innsatsleder Kjetil Barstad på stedet i 08-tida.

- Alt er jevnet med jorda på Hasvåg, sier brannsjef Hans Petter Haukø i Flatanger til avisa.

- KAN RAMME HELE HALVØYA: Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås forteller til Dagbladet at i verste fall kan et område på 15 kvadratkilometer bli rammet av brannen. Operasjonsleder Olsen i politiet sier at man nå frykter at hele halvøya skal bli rammet av brannen. Foto: Ove Magne Ribsskog
- KAN RAMME HELE HALVØYA: Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås forteller til Dagbladet at i verste fall kan et område på 15 kvadratkilometer bli rammet av brannen. Operasjonsleder Olsen i politiet sier at man nå frykter at hele halvøya skal bli rammet av brannen. Foto: Ove Magne Ribsskog Vis mer

Operasjonsleder Olsen anslår at 20 personer så langt er blitt evakuert.

- De er samlet på en plass utenfor brannområdet, sier Olsen.

- Sprer seg raskt Været gjør slokningsarbeidet ekstra vanskelig.

- Det er tørt og det blåser kraftig. Det gjør at brannen sprer seg raskt, sier han.

Ingen mennesker har blitt skadet i brannen, ifølge operasjonslederen. 40 sauer som har stått innelåst i et fjøs i brannområdet skal ha blitt blitt sluppet ut, opplyser Olsen.

- Hvor stort område er det som brenner nå?

- Dette er ei halvøy, så det er vel snakk om nærmest hele øya. Vi frykter brannen skal spre seg videre til et tettsted som heter Småværet. Der er det også en del fritidshus, kanskje et titalls eller flere, sier Olsen.

- Dramatisk Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås sier til Dagbladet at i verste fall kan et område på 15 kvadratkilometer bli rammet av brannen.

- Vi vet at det brenner i Hasvåg, men vi vet ikke hvordan det går med Småværet, som liggger mellom en til to kilometer unna. Det er en utfordring at vi ikke vet hvordan dette går, og at vi ikke har oversikt, sier Bjørkås til Dagbladet.

EVAKUERT: Rundt 20 personer er blitt evakuert som følge av brannen i Flatanger. Foto: Ove Magne Ribsskog
EVAKUERT: Rundt 20 personer er blitt evakuert som følge av brannen i Flatanger. Foto: Ove Magne Ribsskog Vis mer

- Det er dramatisk når hus brenner, og aller verst for de som er evakuert, fortsetter ordføreren.

Det var i går kveld i 22.20-tida at nødetatene i Nord-Trøndelag fikk melding om lyngbrannen i Flatanger. Brannen startet i området Uran på Sørnesset i Flatanger, og har siden spredd seg videre.

I BRANN: Nærmest hele halvøya brenner, ifølge operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Foto: Ove Magne Ribsskog
I BRANN: Nærmest hele halvøya brenner, ifølge operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Foto: Ove Magne Ribsskog Vis mer
Hele Norges coronakart