Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
EVAKUERT: 80 000 mennesker blir evakuert fra byen Da Nang i Vietnam etter at det har blitt registrert tre nye smittetilfeller i byen. Det skriver Sky News. Vis mer

11 nye smittetilfeller i Da Nang:

80 000 evakueres fra storby

Det ble registrert tre nye smittetilfeller i byen Da Nang i Vietnam over helga. Mandag steg tallet til elleve nye smittetilfeller. Nå evakueres 80 000 mennesker fra byen.

Over helga ble det registrert tre nye coronasmittetilfeller i byen Da Nang i Vietnam. Nå evakueres 80 000 reisende fra byen som følge av smitteutbruddet. Det skriver blant annet britiske Sky News.

Mandag ble åtte nye smittetilfeller kjent. Det lokale utbruddet har dermed ført til 11 smittetilfeller.

Lokalt utbrudd

Frem til fredag hadde Vietnam gått 99 dager uten å registrere noen lokale smitteutbrudd. På lørdag fikk en 57 år gammel mann som ikke har vært utenfor Da Nang på flere måneder påvist coronasmitte, og med det ble det første lokale utbruddet i landet siden april registrert.

Nå er flere smitteverntiltak innført i byen på ubestemt tid som følge av utbruddet. Det er nå pålagt å bruke munnbind på offentlige steder, flere arrangementer er avlyst og det er ikke tillatt med samlinger på flere enn 30 personer.

Byens grenser ble mandag stengt for tilreisende. Siden mars har reisende som kommer til Vietnam fra utlandet blitt satt i karantene.

Turister

De fleste som nå evakueres er lokale turister. Evakueringen vil ifølge landets regjering ta minst fire dager. Lokale flyselskap skal frakte de reisende til 11 andre vietnamesiske byer, og omtrent 100 flyginger vil daglig frakte de reisende fra byen til alle er evakuert.

Vietnam registrerte sitt første smittetilfelle 23. januar og innførte umiddelbart strenge smitteverntiltak. Det sørøstasiatiske landet har til sammen registrert 420 smittetilfeller og ingen dødsfall siden pandemien brøt ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!