80 000 får fremdeles ikke flytte hjem - ett år etter jordskjelvet

Japanske innbyggere fortviler over situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vel tre timer fikk Miyoko Takeda (74) i helgen besøke hjemmet hun forlot 11. mars i fjor.

Nesten ett år har gått siden det voldsomme jordskjelvet rammet Japan, men området rundt reaktorene ved Fukushima Daichii-kraftverket er fremdeles stengt for innbyggerne som i all hast måtte forlate hjemmene sine.

Får ikke sove Takeda er en av de rundt 11 000 innbyggere i byen Okuma, og nesten 80 000 i hele distriktet som ikke har kunnet flytte tilbake til sine hjem på grunn av høy stråling. Mange vet ikke når, eller om de noen gang, kan returnere.

74 år gamle Takeda, som besøkte hjembyen med sin mann forteller til Reuters at hun sliter med de psykiske påkjenningene etter jordskjelvet og den påfølgende evakueringen fortsatt.

- Jeg får ikke sove og jeg klarer ikke spise. Jeg har gått ned 8 kilo, forteller 74-åringen til nyhetsbyrået da de treffer henne i hvit beskyttelsesdrakt om lag ti kilometer fra kraftverket.

Ryddet gravplasser Ifølge nyhetsbyrået kjempet Takeda mot tårene da hun igjen ble tvunget til å forlate hjemmet som ligger innenfor 20-kilometers sikkerhetssonen som er satt opp rundt kraftverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer