80 000 omkommet i Indonesia

Stedene som er hardest rammet av flodkatastrofen kommer det få rapporter fra. Nå kommer de dramatiske dødstallene fra myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er Indonesia, med øyer som ligger fra bare 6 mil fra jordskjelvets episenter, flodbølgen har rammet aller hardest. Likevel hører vi ikke mye herfra. Det er ikke journalister, turister og hjelpemannskap tilstede her. Det er nesten umulig å komme seg fram.

Nå kommer det rapporter om at 80 000 har omkommet bare i Indonesia. Det er helsedepartementet i landet som ifølge AP nå offentliggjør de nye tallene. Det betyr at totaltallet på drepte etter katastrofen nå må justeres dramatisk opp, tallet er nå oppe i 120 000.

Stedene ingen når

Den eneste måten å få brakt hjelp til mange av disse indonesiske stedene er med flydropp. Øyer som Nikobarene, Nias og Simeulue er antakelig rasert, de aller første bildene fra Nias og Nikobarene har kommet i dag, og de viser store ødeleggelser.

Simeulue har ingen utenforstående kommet seg til. De eneste rapportene som har kommet inn stammer fra flygninger over øyene, men her blir det meldt om så forskjellige ting som utslettelse til noen få døde. Ingen vet omfanget av katastrofen her.

- Døde over alt

UNICEF frykter at så mange som 80 000 mennesker har omkommet bare i den indonesiske provinsen Aceh på nordspissen av Sumatra. Hit har de første hjelpearbeiderne kommet nå. Lenger sør langs kysten har ingen kommet så langt. Et rekogniseringsfly mellom byene Banda Aceh og Meulaboh fant i går ingen tegn til liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.