Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80 000 personer er spurt om hva som er viktigst for dem. Svarene viser hvor forskjellige vi er

Bolig eller tilfredshet med livet?

SE HELE GRAFIKKEN NEDERST I SAKEN: Mer enn 80 000 personer fra over 180 land har svart på spørsmålet: «Hva verdsetter du mest her i livet». Det er OECD Better Life Index som har samlet inn disse dataene, som går tilbake til 2011. Skjermdump: Movehub.com
SE HELE GRAFIKKEN NEDERST I SAKEN: Mer enn 80 000 personer fra over 180 land har svart på spørsmålet: «Hva verdsetter du mest her i livet». Det er OECD Better Life Index som har samlet inn disse dataene, som går tilbake til 2011. Skjermdump: Movehub.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): • Se grafikk nederst i saken!

«Hva er viktigst for deg her i livet?»

Et fundamentalt og grunnleggende spørsmål det ikke alltid er så lett å svare på.

Men tilnærmingen til spørsmålet, og svarene man gir, viser også hvordan ulike samfunn skiller seg fra hverandre - verden rundt.

Nå har mer enn 80 000 personer fra over 180 land har svart på nettopp dette spørsmålet: «Hva er viktigst for deg her i livet?»

Det er OECD Better Life Index som har samlet inn disse dataene, som går tilbake til 2011.

Nettstedet movehub.com har nå sammenstilt dataene, og laget en grafisk framstilling som du kan se nederst i saken.

Miljø lite viktig For nordmenn så ser helse ut til å være det desidert viktigste. For våre svenske naboer er det derimot viktigere å være tilfreds med livet («life satisfaction på engelsk»). Disse to parameterne er også viktigst for de fleste andre landene i Europa.

Det samme ser man i Nord-Amerika, hvor kanadiere ser ut til å prioritere det samme som nordmenn, mens amerikanerne i likhet med svenskene er opptatt av tilfredshet.

Blant de europeiske landene er det interessant nok kun Slovenia og Georgia som setter miljøet øverst på lista.

Store forskjeller Ikke overraskende finner man større forskjeller dersom man sammenlikner Vesten med utviklingsland.

I Latin-Amerika ser utdanning ut til å være det desidert viktigste, mens afrikanske land deler seg mellom både utdanning, inntekt, sikkerhet, bolig og helse.

Ser man på de asiatiske landene, så er det stor variasjon i hva som settes høyest. Kineserne er mest opptatt av helse, mens de i Kasakhstan og Mongolia setter sikkerhet på førsteplass. Indere og iranere er i likhet med amerikanere og svensker mer opptatt av å være tilfreds med livet.

Ta en kikk på grafikken under, kanskje du ser andre interessante sammenhenger?

Courtesy of Movehub

MAP: What Matters Most to People Around the World

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!