- 80-90 prosent av vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler startes av folk med ikke-norsk bakgrunn

Utelivsbaron Bo Vivike (37) sier diskrimineringsombudet «lever på en rosa sky», etter at seks Oslo-steder er tatt for diskriminering av mørke i døra.

UTELIVSBARON: Bo Vivike (37) eier en rekke utesteder i Oslo, blant annet BAR Tjuvholmen.  En stikkprøve gjennomført av sjenkekontrollen mener å bevise at flere utesteder i Oslo diskriminerer på grunn av hudfarge og etnisitet. La Belle Sol på Frogner er en av seks utesteder som får kritikk. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
UTELIVSBARON: Bo Vivike (37) eier en rekke utesteder i Oslo, blant annet BAR Tjuvholmen. En stikkprøve gjennomført av sjenkekontrollen mener å bevise at flere utesteder i Oslo diskriminerer på grunn av hudfarge og etnisitet. La Belle Sol på Frogner er en av seks utesteder som får kritikk. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klubbgründer Bo Vivike (37) eier flere av Oslos mest profilerte utesteder. Han er misfornøyd med at hans La Belle Sole beskyldes for diskriminering og mener Likestillings- og diskrimineringsombudet ikke skjønner situasjonen ute på byen.

Rosa sky Vivike mener det ikke er nattklubbenes ansvar å bygge ned fordommer.

- Ombudet lever på en rosa sky, men sånn er ikke verden. Når klokka er tolv og folk er fulle i en pulserende tettpakket nattklubb, så er det for sent å spre det gode budskap. Derfor siler vi i døra, sier Vivike.

I dag bygger han opp restauranten BAR på Tjuvholmen ved Aker Brygge.- Det noen kaller rasisme kan også kalles realisme. Jeg sier ikke at det er rett, men dessverre er det slik. Slipper man inn alle, så blir det baluba, sier Vivike, som understreker at nattklubbmiljøet i Oslo kan være tøft.

- I sju år har vi samlet erfaringer og rapporter om vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler på klubbene. I mellom 80 til 90 prosent av tilfellene startes det dessverre av folk med ikke-norsk etnisk bakgrunn, sier Vivike.

Han mener dette også bekreftes av overvåkingskameraer på utestedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer