80-åring døde i sykehjemsbrann

Den 80 år gammel oslokvinnen klarte ikke å komme seg i sikkerhet da en leilighet på Cathinka Guldbergs Sykehjem i Oslo begynte å brenne i går kveld. Kvinnen døde, mens tre andre eldre ble brakt til sykehus med røykskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde, og klokka 21.15 døde hun. De tre med røykskader ble brakt til sykehusene Ullevål, Aker og Lovisenberg.

I alt 47 av beboerne ved hjemmet ble evakuert til kafé Cathinka i byggets første etasje.

Publikum og gjester hos beboerne hjalp til med evakueringen, og enkelte beboere måtte bæres i sikkerhet. De fleste kunne, medtatte og slitne, vende tilbake til leilighetene sine i løpet av kvelden.

Det var ikke nødvendig å evakuere de 15 sengeliggende pasientene på sykehjemmet. De holder til i en egen fløy som ikke ble rammet av brannen, som oppsto i en leilighet i tredje etasje like før kl. 20.30.
Da brannmannskapet var på plass fem minutter etter alarmen gikk, var det kraftig røykutvikling i hele etasjen, men brannmannskapene fikk raskt brannen under kontroll. Politiet visste seint i går kveld ikke årsaken til brannen.