80-åring meter fra flykrasj

Porten var åpen, og 80-åringen befant seg plutselig på rullebanen i Bodø. Han bråstoppet da han oppdaget et Fokker 50 fly som kom mot ham i 180 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet var bare 10 meter fra bilen da det lettet, melder Verdens Gang.

Etter alt å dømme kom 80-åringen inn på rullebanen etter å ha passert mellom flyplassen og et anleggsområde. En anleggsarbeider var i vaktbua etter å ha låst opp porten da 80-åringen smatt inn på flyplassområdet.

- Vår mann snudde seg bare bort et øyeblikk, sier daglig leder Steinar Pettersen hos Arnfinn Jelstad A/S til Verdens Gang.

Slo alarm

Flygelederne ved Bodø hovedflystasjon oppdaget bilen klokka 07.30 onsdag da den var iferd med å krysse oppstillingsplassen. Da bilen kjørte inn på rullebanen slo flygelederne alarm. SK2300 var i ferd med å ta for Tromsø med 29 personer ombord.

80-åringen trykket bremsepedalen i bånn da han oppdaget flyet som kom mot ham i stor fart. Flyet lettet bare 100 meter foran bilen.

- Potensialet for en ulykke var svært stort. Det er snakk om en alvorlig svikt i sikkerhetssystemet, sier flyhavarikommisjonens leder Finn Heimdal, som karakteriserer hendelsen som svært alvorlig.