Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 80 arrestert i natt

USA har god hjelp av irakiske angivere, og belønner dem rikelig for tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det amerikanske forsvaret er det gjennomført over 17 raid i løpet av det siste døgnet. Over 80 personer ble arrestert i nattens jakt på Saddam Hussein. Det siste døgns raid har vært sentrert rundt Saddams hjemby Tikrit.

Hensikten med raidene er også å blokkere Saddams tilgang til trygge hus, kontanter - og folk som kunne tenke seg å hjelpe Saddam i katt- og musleken med USA.

Blant de arresterte skal være en lokal leder av motstandsbevegelsen og to tidligere mellomledere i den irakiske regjeringen.

Ifølge Paul Bremer, lederen for den amerikanske administrasjonen i Irak, mottar de stadig tips fra irakere om hvor Saddam-sympatisørene befinner seg. Et av disse tipsene skal ha ledet til drapene på Saddams sønner Qusay og Uday i den nordlige byen Mosul. Tipset skal ifølge CNN ha blitt belønnet med 30 millioner dollar.

- Vi skal ta Saddam også, sier Bremer.

- Eneste spørsmålet er hvem som får heve 25 millioner dollar og flytte til et annet land.

I forrige uke ble det hevdet at flere medlemmer av Saddams personlige garde ble holdt fanget i et hus sør i Tikrit. Denne aksjonen skal også ha blitt satt i gang på bakgrunn av et tips. Under et annet raid i Bagdad torsdag, skal Abdullah Abbus Khandush, en forsker som settes i sammenheng med Saddams atomprogram, ha overgitt seg.

PÅ FLUKT: - Han (Saddam) kan ikke være lenge på samme sted, sier en talskvinne for 4. divisjons infanteri til AP.<P>Hun mener det kun er et spørsmål om tid før Saddam blir tatt.
- SKAL TA SADDAM: - Vi skal ta Saddam også, sier Paul Bremer, lederen for den amerikanske administrasjonen i Irak.