- 80 barn ble myrdet

Det var over 500 medlemmer av en religiøs dommedagssekt som fredag ble drept i kirkebrannen i landsbyen Kanungu i Uganda. Minst 80 var barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna ble myrdet, mener myndighetene. De var for unge til å ta beslutningen om brannen selv. Derfor behandles saken både som massemord og masseselvmord.

Enda flere døde er oppdaget utenfor kirken. Man får trolig aldri vite hvor mange som begikk selvmord. Likene er så utbrent at identifisering er umulig.

Lik overalt

Det var mellom 400 og 500 mennesker inne i kirken, sa en medarbeider ved den lokale helseadministrasjonen, Richard Opira.

Han sa at etterforskerne hadde funnet flere latriner rundt kirken. De var dekket av sement, og da de åpnet en av dem, var den også full av lik.

Andre lik ble funnet i grønnsakhagen, som etterforskere er i gang med å grave opp. Fire politimenn var også blant de døde.

Massegrav

Ifølge lokalavisene skal ofrene begraves i en massegrav. Enkelte aviser meldte at så mange som 650 kan ha dødd i brannen og utenfor kirken.

Tragedien skjedde fredag da sektmedlemmene gikk inn i kirken, spikret igjen dørene og dynket seg med bensin før de tente på.

Sektmedlemmene, som for det meste var tidligere katolikker, hadde solgt alle sine eiendeler og iført seg hvite, grønne og svarte drakter.

Sektleder Joseph Kibwetere skrev til sin kone dagen før brannen for å fortelle om det som skulle skje. Det er foreløpig ikke kjent om han er blant de døde.

MASSEGRAV: Fanger graver under oppsyn en mannsdyp grøft til de døde sektmedlemmene.