Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80 døde etter Taliban-styrt

QUETTA(NTB-AFP): Det var intet håp om å finne overlevende etter at et fly med minst 80 Taliban-soldater styrtet i et øde fjellområde av Pakistan tirsdag, opplyste politiet etter å ha vært i kontakt med redningsarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ville vært et mirakel om noen overlevde, sa en grensevakt i Quetta i det vestlige Pakistan. Han sa de første redningsarbeiderne ikke kom fram før i grålysningen onsdag på grunn av dårlig vær og vanskelig terreng.

Flyet var på vei fra Talibans hovedkvarter i Kandahar til Herat i vest. Men det kunne ikke lande på grunn av dårlig vær, og på vei tilbake mistet piloten retningen og forvillet seg inn i pakistans luftrom.

Lite drivstoff

Piloten skal ha kontaktet det pakistanske luftfartsverket for å få tillatelse til å lande på flyplassen Quetta. Han meldte at flyet hadde lite drivstoff fordi det hadde sirklet over flyplassen i Herat. Han fikk klarsignal til å gå ned i Quetta, men ifølge offisielle pakistanske kilder skal flyet ha fått tekniske problemer og krasjet i fjellområdet om lag 70 kilometer nord for byen.

- Jeg så flyet styrte i fjellene i et flammehav, opplyste en pakistansk grensevakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!