80 fryktes døde etter flystyrt i emiratene

Dubai(NTB-AP-AFP): Minst 80 menneser omkom trolig da et passasjerfly styrtet nær en flyplass i De forente arabiske emirater i kveld, melder det nasjonale nyhetsbyrået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sovjetiskbygde Tupolev-flyet fra det tadsjikiske flyselskapet var på vei fra Tadsjikistan til Sharjah med 86 mennesker om bord, da det styrtet i ørkenen. Sharjah er et av de sju emiratene, og ligger 20 kilometer nordøst for Dubai.

Ifølge en ansatt ved sykehuset som tok i mot døde og overlevende, ble 80 døde og minst to alvorlig skadde brakt til sykehuset.

Tupolev 154 er et sovjetiskbygd fly som har vært involvert i en rekke alvorlige ulykker. Enkelte luftfartseksperter mener at Tupolev, som var arbeidshesten i den sovjetiske flyparken, er et utrygt fly.

Det var en Tupolev 154-maskin som styrtet på Svalbard da 141 russere og ukrainere omkom i august i fjor. I desember 1995 styrtet en Tupolev i det østlige Russland og alle 97 om bord døde. I januar 1994 ble 125 mennesker drept da et fly av samme type styrtet i Sibir. Et kinesisk-eid Tupolev-fly styrtet i Xian i 1994, og alle 160 om bord omkom.