SPRENGKULDE: 43 mennesker er døde i Ukraina, som følge av kulden i landet. Her bærer en dame tre hun skal bruke til fyre med. Foto: Bogdan Cristel/Reuters/Scanpix
SPRENGKULDE: 43 mennesker er døde i Ukraina, som følge av kulden i landet. Her bærer en dame tre hun skal bruke til fyre med. Foto: Bogdan Cristel/Reuters/ScanpixVis mer

80 mennesker omkommet i kuldebølge Øst- og Sentral-Europa

Bare i Ukraina har 43 mennesker mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare det siste døgnet har 13 mennesker frosset i hjel, opplyste krisedepartementet i landet onsdag.

Totalt har sprengkulda som rammer Øst- og Sentral-Europa krevd over 80 menneskeliv de siste dagene. De fleste som mister livet, er hjemløse som fryser i hjel ute, men mange dør også i sine hjem.

I Ukraina har også 800 mennesker søkt medisinsk hjelp på grunn av frostskader, og myndighetene har åpnet 1.735 tilfluktsrom hvor det er varmt og mat å få.

Også i Polen, Slovakia, Bulgaria og Tsjekkia har mennesker mistet livet som følge av kulda denne uken.

Italia opplever sin kaldeste uke på 27 år. Det fører til stengte motorveier og trafikk i sneglefart i storbyene Bologna og Milano. Mange skoler ble dessuten stengt, det kjøres færre togavganger og jernbanene sliter også med forsinkelser. Også flere kamper i den italienske toppserien i fotball er utsatt som følge av kulda.

(NTB)