Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 80 milliarder til gjennoppbygging

Gjenoppbyggingen etter flodbølgekatastrofen i Sør-Asia vil komme på 10-12 milliarder dollar (65-80 milliarder kroner) over de neste fem årene, ifølge FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ti ganger så mye som det er brukt på nødhjelp, og den enorme operasjonen som skal til for å hjelpe de rammede landene, har bare så vidt begynt, sa visegeneralsekretær i FN, Hafiz Pash, i går.

FN har mottatt 925 millioner dollar av de 977 millioner som verdensorganisasjonen ba om til nødhjelp, opplyste Pasha.

- Nødhjelpsoperasjonen var svært kompleks og involverte mange forskjellige organisasjoner, men jeg tror vi unngikk de verste konsekvensene ved at det ikke har vært epidemier, sa Pasha.

- Men nå begynner vi på den vanskelige overgangen fra nødhjelp til det første stadiet av gjenoppbygging, som fokuserer på den fysiske infrastrukturen - å rydde i ruinene og hjelpe folk å komme i gang igjen, sa han.

(©NTB)

<B>ENORME ØDELEGGELSER:</B> Flodbølgekatastrofen i Asia førte til enorme ødeleggelser det vil koste milliarder å bygge opp igjen.