Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80 mistet livet i flyulykke i Kongo

Krasjet i boligområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omlag 80 mennesker mistet livet da et fly krasjet i et boligområde øst i Kongo tirsdag, ifølge offisielle kilder.

Flyet, med 79 passasjerer og et mannskap på seks, styrtet i et tettbefolket boligområde like ved flyplassen i Goma tirsdag ettermiddag.

Seks av passasjerene ble berget ut av flyet i live, opplyser guvernør Julien Mpaluku. De øvrige om bord er etter all sannsynlighet omkommet.

Det er usikkert hvor mange forulykkede det er i boligområdet. Flykrasjet utløste en kraftig brann i området.

Flyet skal være av typen DC-9. Det fikk problemer like etter at det tok av fra flyplassen i Goma og styrtet i boligområdet Biere.

Boligområdet er bygd opp ved enden av rullebanen. Tidligere fortsatte rullebanen inn i området der boligstrøket nå ligger, men deler av banen ble ødelagt av lava etter et jordskjelv i 2001.

- Det virker som om flyet ikke har klart å ta av og krasjet inn i boligområdet, sier guvernør Mpaluku til nyhetsbyrået AP.

Kongo er på størrelse med Vest-Europa, men har bare noen hundre kilometer med brukbare veier. Flysikkerheten er dessuten svært dårlig, og landet opplevde minst åtte større flykrasj i fjor.

STYRTET I BOLIGOMRÅDE: Dette flyet styrtet i et tettbefolket boligområde like ved flyplassen i Goma i Kongo tirsdag ettermiddag. Neste 80 personer døde i ulykken. Foto: SCANPIX
STYRTET I BOLIGOMRÅDE: Dette flyet styrtet i et tettbefolket boligområde like ved flyplassen i Goma i Kongo tirsdag ettermiddag. Neste 80 personer døde i ulykken. Foto: SCANPIX Vis mer

Flyet som krasjet tirsdag er eid av det private selskapet Hewa Bora. Selskapet er på EUs liste over flyselskap som ikke får lande på EUs flyplasser, på linje med de aller fleste andre flyselskapene i Kongo.

Grunnen til forbudet er Kongos manglende kontroll med sikkerhet og tekniske minstestandarder i landets sivile luftfart, sier en EU-talskvinne.

(NTB)

image: 80 mistet livet i flyulykke i Kongo
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media