Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80 norske fortsatt savnet

Åtte nordmenn er til nå identifisert i katastrofeområdene i Sørøst-Asia. 80 nordmenn står fortsatt på savnetlista. Nå er et norsk lete-team på seks politifolk på vei til Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Kripos offentliggjorde i går at åtte omkomne nordmenn er identifisert:

To er gravlagt på Sri Lanka etter pårørendes ønsker.

Tre er kremert i Thailand og brakt hjem i urner.

En omkom på Sri Lanka og har kommet hjem til Norge i båre.

To er identifisert og er klare for hjemtransport i samråd med de pårørende.

Alle de pårørende til de identifiserte omkomne er varslet, ifølge Nye Kripos-sjef Arne Huuse.

80 fortsatt savnet

Nye Kripos har fått melding om at to nordmenn har kommet til rette i god behold i forhold til den tidligere savnetlista. Dette skal dreie seg om personer som ikke har meldt fra om hvor de har oppholdt seg. Men fortsatt er 80 nordmenn savnet fra katastrofeområdene. Noen få av dem er omkomne som er gjenkjent av pårørende men ikke formelt identifisert ennå.

-  Vi kan ikke svare på hvor mange av de savnede som er funnet, nettopp fordi de ikke er identifisert, opplyser Huuse.

Leteteam

Etter påtrykk fra pårørende besluttet statsminister Kjell Magne Bondevik at norske myndigheter skal bistå aktivt i letingen etter de savnede. Et norsk polititeam bestående av seks taktiske og tekniske etterforskere er nå på vei til Phuket. De skal etter planen lande i Phuket i dag eller i morgen. Teamet starter letearbeidet umiddelbart, ifølge Huuse. Nye Kripos-sjefen lover at det norske teamet skal bli i området «så lenge det er relevant».

-  I praksis skal de bistå thailandske politimyndigheter med å foreta nye søk i aktuelle områder, sier Huuse.

Land og vann?

Ifølge Huuse er leteopplegget foreløpig ikke helt klarlagt.-  Utviklingen får vise om det blir søk både på land og i vann. Vårt team skal se nærmere på hvilke områder det skal søkes i, sier han.

Det er thailandske politimyndigheter som har hovedansvaret for søkene. Det norske teamets mandat er bare å bistå i letingen.

-   Dersom teamet vårt kommer med ønsker om søkeområder, er jeg sikker på at thailandske myndigheter etterkommer det, sier Arne Huuse.

ØDELEGGELSER: Litt over tre uker er gått siden dødsbølgen ødela store områder i Thailand. Tre nordmenn er kremert i Thailand og brakt til Norge i urner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media