80 opprørere drept

Amerikanerne og irakere slo til mot treningsbase i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge nyhetsbyrået AFP slo amerikanske og irakiske styrker til mot treningsbasen ved Thartharsjøen nord for Bagdad sist tirsdag. Dette ifølge amerikanske og irakiske offiser.

- Vi har drept 80 krigere under kampene, som varte i 17 timer. Vi mistet tolv av våre menn, blant annet fem offiserer, sier den irakiske obersten Mohammed Ibrahim ved Joint Co-ordination Centre, ifølge Sky News.

Koallisjonsstyrkene mistet 12 soldater. Fire av dem var offiserer. Ingen var amerikanere.

En amerikansk militærtalsmann i Tikrit nord for Bagdad bekrefter at militæraksjonen fant sted sist tirsdag, men han vil ikke kommentere tapstallene som ble opplyst fra irakisk hold, skriver NTB.

- En foreløpig antagelse er at anlegget var en leir for trening av anti-irakiske styrker. Vi har indikasjoner på at noen av de drepte opprørerne var utlendinger, sier major Richard  Goldenberg, ifølge Sky News.

Ifølge det islamistiske pariet i Tikrit, en lokal opprørsorganisasjon, ble 11 opprørere drept.

Loven i egne hender

Innbyggerne i Bagdad gikk også til angrep på opprørerne. Da forbipasserende så maskerte opprørere stige ut av en bil åpnet snekkeren Dhia og nevøene hans ild med automatvåpnene sine. De drepte tre opprørere. To av Dhias nevøer og en forbipasserende ble også drept, skriver AP.

SAMARBEID: Amerikanske og Irakiske soldater angrep sammen og drepte 80 opprørere tirsdag. Dette bildet er fra en felles militærtrening samme dag.
TRENER IRAKERE: USA skal trene opp 400 soldater i to kompanier i Tikrit.