- 80 prosent av de savnede kan være døde

Det sier Thailands statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Snart fem døgn etter at flodbølgen rammet Sørøst-Asia finnes det fremdeles ingen sikre tall på hvor mange som er drept eller savnet. De siste bekreftede tallene viser at 120 000 er omkommet.

Hvor mange som er savnet, har ingen fullstendig oversikt over.

Thailandske myndigheter sier at rundt 6000 mennesker er savnet.

- Mange er meldt savnet, og vi frykter at 80 prosent av dem er omkommet, sier Thailands statsminister Thaksin Shinawatra til nyhetsbyrået AP.

Sverige er trolig det europeiske landet som er hardest rammet av flodbølgen. I dag sa statsminister Göran Persson at svenskene må forberede seg på at dødstallene kan bli enorme. Så langt er 44 svensker bekreftet omkommet.

- Men antallet døde kan bli flere hundre. Kanskje over tusen, sa Persson på en pressekonferanse i dag.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sier ifølge NTB at han er bekymret over at tallet på savnede ikke går ned. I løpet av dagen ble dette tallet oppjustert fra 430 til 462.

- Vi må nok være forberedt på at mange av dem er døde. Det har vel vært et skremmende stabilt tall på godt over 400 på antall savnede, Og for hver time som går, svinner håpet, sier statsminister Bondevik til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.