80 prosent sier nei til EU

Aldri har det vært lavere EU-støtte i Norge.

NEI TIL EU: Aldri har det vært lavere EU-støtte i Norge viser måling fra Sentio på oppdrag for Nationen. Bildet er fra en Nei-til-EU demontrasjon på Yougstorget i 1994. Foto: Odd Wentzel/Dagbladet
NEI TIL EU: Aldri har det vært lavere EU-støtte i Norge viser måling fra Sentio på oppdrag for Nationen. Bildet er fra en Nei-til-EU demontrasjon på Yougstorget i 1994. Foto: Odd Wentzel/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge målingen sier 79,8 prosent nei til norsk EU-medlemskap. 12,6 prosent sier ja. Sentio har aldri målt så lav EU-støtte i Norge. Motstanden viser seg i alle aldersgrupper og det er flertall både i byer og på bygdene.

Skylder på krisen Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) mener krisen i Europa er grunnen til den lave oppslutningen rundt EU-prosjektet.

- Det er vanskelig å tenke noe annet enn at dette har med krisen å gjøre. I tillegg er det ingen partier eller opinionsledere som gir uttrykk for at norsk EU-medlemskap er en viktig sak, sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, til Nationen.

Administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri tror også at Europa-krisen har påvirket opinionen i Norge.

- Det er en logisk respons på at folk opplever at Norge går klar av uroen i Europa og at vi greier oss godt. Folk oppfatter ikke at dette er noe Norge har interesse av, sier Hansen.

Ulltveit-Moe lar seg ikke skremme Investor Jens Ulltveit-Moe ga for to år siden 100.000 kroner til Høyre for at partiet skulle arbeide mer for norsk EU-medlemskap. Han lar seg ikke skremme av krisen i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer