- 80 prosents sjanse for at han lever

Ikke første gang ballongpresten blåser ut av kurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Gitt hans fysiske form og utstyret han hadde med seg, vil jeg si det er 80 prosents sjanse for at han fremdeles lever, sier Johnny Coelho, kommandør i det brasilianske brannvesenet, til AP.

Coelho sikter til presten Adelir Antonio de Carli (42), som nå er forsvunnet på tredje dagen etter at han sist ble sett på vei inn i tåkeheimen over byen Paranaguá søndag kveld, flygende ved hjelp av flere hundre tivoliballonger fylt med helium.

Rekordforsøk

Carli skulle etter planen sette rekord ved å holde seg flygende i over 19 timer på den 750 kilometer lange turen fra Paranaguá til Dourados, men blåste raskt ut av kurs i uværet og ble borte.

- Vær så snill og kom og redd meg, send hjelp! var det siste havnemyndighetene i Paranaguá hørte fra presten åtte timer etter takeoff, ifølge Reuters. Da var han allerede blåst ut over havet.

Siden har store letemannskaper lett etter Carli. Rester av ballonger ble tidlig funnet langs kysten av delstaten Santa Catarina, sør for hjemstaten Paraná.

I går kveld ble også en stor klase intakte ballonger funnet flytende i sjøen. Likevel er så vel redningsmannskaper som menighet svært så optimistiske på prestens vegne.

Godt utstyrt

- 80 prosents sjanse for at han lever

Presten var iført en termodrakt, hadde fallskjerm og hjelm, og satt i en stol det er mulig å blåse opp. I tillegg hadde han forsyninger tilstrekkelig for å holde seg i live i minst fem døgn, og hadde tatt kurs i fjellklatring og overlevelse i jungelen.

Derfor har redningsmannskapene stor tro på at han enten driver rundt på havet eller hviler ut på ei strand, eller sitter på et skogkledd fjell et eller annet sted, enten på fastlandet eller på en av de mange øyene i området.

Men Lopes Vianna i den brasilianske marinen innrømmer at leteaksjonen er et kappløp med tida.

- Jo lengre tid som går, desto større blir leteområdet, og det blir vanskeligere og vanskeligere å finne presten, sier Vianna til ITV.com.

Dette er for øvrig ikke første gang Carli blåser ut av kurs under en ballongferd: Under testturen i januar blåste vinden presten over grensa til nabolandet Argentina.

Før han forsvant, rapporterte Carli at han hadde nådd en makshøyde på 20 000 fot (6000 meter).

FORSVUNNET PÅ TREDJE DAGEN: Fader Carli like før han tok av i ballongfarkosten i bakgrunnen. I tillegg til å være et Guinness-rekordforsøk var ballongstuntet et forsøk på å skaffe blest rundt og midler til en «åndelig rasteplass» for trailersjåfører i hjemsoknet.