80 savnet i ferjedrama

Sank etter at brudefølge kom om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper og pårørende leter nå desperat etter minst 80 savnede etter at en ferje sank i Bangladesh i går.

24 personer er allerede funnet omkommet, melder AP. Blant de døde er minst fire barn.

For mange passasjerer

Ulykken skjedde ved munningen av elva Bura Gauranga i Patuakhali-distriktet sør for hovedstaden i det fattige landet. Det var sterk vind i området, og ferja, som hadde to dekk, hadde mange passasjerer om bord.

Ferja sank etter at et brudefølge hadde kommet om bord. Bruden og brudgommen er selv blant de 80 savnede, ifølge den lokale journalisten Akthar Shahin som var på stedet.

- Båten bare veltet mot én side og sank etter at den ble truffet av et vindkast og høye bølger, sier Shankar Lal Das, som var blant de overlevende. Rundt femti passasjerer klarte enten å svømme i land eller ble plukket opp av fiskebåter.

Flere ulykker

Ifølge Shankar var det rundt 70 mennesker i brudefølget.

- Ferja ble for tungt lastet etter at følget kom om bord, sier han.

Hundrevis av pårørende har samlet seg langs elvebanken for å lete etter døde og identifisere sine kjære. Dødstallene kan overstige det offisielle tallet på 24 fordi pårørende har tatt med seg sine døde hjem. Mange ble også fanget om bord i ferja da den veltet.

Det er ikke første gang at Bangladesh rammes av en ferjekatastrofe. Ferjene er ofte helt overfylte, og sikkerheten er dårlig. Senest i februar døde 150 mennesker da en ferje sank i nærheten av hovedstaden Dhaka.