- 80 sivile henrettet av islamister i Syria

Alvorlige rapporter om massakrer i det krigsherjede landet.

BOMBET ALEPPO:  Beboere leter etter overlevende i ruiner i byen Aleppo, etter at styrker lojale til president al-Assad søndag slapp en stor mengde bomber i og rundt byen.Foto: Scanpix/Molhem Barakat
BOMBET ALEPPO: Beboere leter etter overlevende i ruiner i byen Aleppo, etter at styrker lojale til president al-Assad søndag slapp en stor mengde bomber i og rundt byen.Foto: Scanpix/Molhem Barakat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden den blodige konflikten i Syria startet for to og et halvt år siden, har over 126 000 mennesker blitt drept.

I helgen steg dødstallene på alle sider av konflikten, og både regjeringsstyrkene og opprørsstyrker blir beskyldy for grove drap på sivile.  - Henrettet sivile Regjeringsstyrker har nå tatt over deler av byen Adra, rundt to mil fra Damaskus, etter den ble erobret av opprørsstyrkene Jabhat al-Nusra og Liwa Al-Islam i forrige uke.

Regjeringsstyrker sier til RT at opprørerne har regelrett henrettet sivile i byen.

- Over 80 personer ble drept i de områdene som hæren nå har tatt over. Ofte ble hele familier drept, rapporterer korrespondent Abutaleb Albohaya.

Antallet døde sivile er forventet å stige når regjeringsstyrkene kommer seg inn i resten av byen, som har rundt 20 000 innbyggere. Det hevdes også om at opprørere har kidnappet sivile for å bruke dem som levende skjold mot regjeringsstyrkene.

- Bakt i ovner En lokal beboer som nyhetsbyrået RT har snakket med, sier at situasjonen i byen er forferdelig.

- Det verste de gjorde var å bake folk levende i brødovner, når disse folkene kom for å handle. De kidnappet og banket opp mange, sier Al-Said.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer