Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 80 sivile henrettet av islamister i Syria

Alvorlige rapporter om massakrer i det krigsherjede landet.

 BOMBET ALEPPO:  Beboere leter etter overlevende i ruiner i byen Aleppo, etter at styrker lojale til president al-Assad søndag slapp en stor mengde bomber i og rundt byen.Foto: Scanpix/Molhem Barakat
BOMBET ALEPPO: Beboere leter etter overlevende i ruiner i byen Aleppo, etter at styrker lojale til president al-Assad søndag slapp en stor mengde bomber i og rundt byen.Foto: Scanpix/Molhem Barakat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden den blodige konflikten i Syria startet for to og et halvt år siden, har over 126 000 mennesker blitt drept.

I helgen steg dødstallene på alle sider av konflikten, og både regjeringsstyrkene og opprørsstyrker blir beskyldy for grove drap på sivile.
 
- Henrettet sivile Regjeringsstyrker har nå tatt over deler av byen Adra, rundt to mil fra Damaskus, etter den ble erobret av opprørsstyrkene Jabhat al-Nusra og Liwa Al-Islam i forrige uke.

Regjeringsstyrker sier til RT at opprørerne har regelrett henrettet sivile i byen.

- Over 80 personer ble drept i de områdene som hæren nå har tatt over. Ofte ble hele familier drept, rapporterer korrespondent Abutaleb Albohaya.

Antallet døde sivile er forventet å stige når regjeringsstyrkene kommer seg inn i resten av byen, som har rundt 20 000 innbyggere. Det hevdes også om at opprørere har kidnappet sivile for å bruke dem som levende skjold mot regjeringsstyrkene.

- Bakt i ovner En lokal beboer som nyhetsbyrået RT har snakket med, sier at situasjonen i byen er forferdelig.

- Det verste de gjorde var å bake folk levende i brødovner, når disse folkene kom for å handle. De kidnappet og banket opp mange, sier Al-Said.

 FARLIG KALDT:   Et surt og iskaldt vintervær som har herjet i det østlige middelhavsområdet de siste dagene, rammer syriske flyktninger spesielt hardt. Dette bildet ble tatt i byen Arsal i Libanon på søndag. Foto: Scanpix/AP Photo/Bilal Hussein
FARLIG KALDT: Et surt og iskaldt vintervær som har herjet i det østlige middelhavsområdet de siste dagene, rammer syriske flyktninger spesielt hardt. Dette bildet ble tatt i byen Arsal i Libanon på søndag. Foto: Scanpix/AP Photo/Bilal Hussein Vis mer

Han videre at det var tydelig at de militære som i forrige uke kom inn i byen, tilhørte gruppen Jabhat al-Nusra.

- Vi venter på at syriske tropper skal komme og redde oss fra terroristene, som har kommet fra andre land, sier Al-Said til RT.

- Drept av regjeringsstyrker I tillegg skal 76 personer ha blitt drept i en rekke luftangrep fra syriske myndigheter mot områder rundt byen Aleppo søndag. Ifølge Syrian Observatory for Human Rights var 28 barn blant de døde.

Helikoptre fra den syriske hæren skal ha sluppet dynamitt-tønner i seks til ti distrikter kontrollert av rebellene i nord.

Aleppo, som er Syrias mest befolkede by, er nå delt mellom tropper lojale til Bashar al-Assad og opprørsgrupper.

Hvitt helvete Samtidig som konflikten i Syria eskalerer, truer snø og kulde titusener av flyktninger fra borgerkrigen. Søndag lavet snøen ned i Libanon og Jordan, og hjelpearbeidere har siden jobbet på spreng for å få varme klær og utstyr ut til flyktningene.

En ny rapport fra Amnesty International, kalt «Et internasjonalt svik: Den syriske flyktningkrisen», slår de fast at responsen på Syrias flyktningkrise har vært skammelig.

- EU har på miserabelt vis unnlatt å gjøre sin del for å gi tilflukt til flyktninger som har mistet alt utenom sine liv, sier Amnestys generalsekretær Salil Shetty ifølge NTB.

ALVORLIG SITUASJON: Bistandsorganisasjoner melder nå om ekstreme forhold, spesielt blant familiene som lever i spinkle telt, skriver The Guardian. FN sier at de er ekstremt bekymret over situasjonen til flyktningene. Foto: Foto: REUTERS/MOHAMED AZAKIR/NTB SCANPIX
ALVORLIG SITUASJON: Bistandsorganisasjoner melder nå om ekstreme forhold, spesielt blant familiene som lever i spinkle telt, skriver The Guardian. FN sier at de er ekstremt bekymret over situasjonen til flyktningene. Foto: Foto: REUTERS/MOHAMED AZAKIR/NTB SCANPIX Vis mer