80 veterinærer på kongress i munn- og klovsykeland

Antall munn- og klovsyketilfeller har rundet 1000 i Storbritannia. Det hindret ikke 80 norske veterinærer i å reise på kongress til sine britiske kolleger. - Jeg ville ikke reist, sier direktøren i Statens dyrehelsetilsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen er i tvil om at munn- og klovsyke er svært smittsomt. Danske meteorologer hevder viruset har blåst over fra Storbritannia til Danmark, riktignok i ufarlige mengder.

Samtidig som antall sykdomstilfeller rundet 1000 reiste 80 norske veterinærer til Storbritannia på veterinærkongress, skriver Fædrelandsvennen.

- Jeg ville ikke reist på et slikt arrangement i England nå, sier direktør for Statens dyrehelsetilsyn Eivind Liven til avisa.

- Lov å tenke

- Det er lov å tenke, også for veterinærer, sier fylkesveterinær i Oslo, Akershus og Østfold Nils Ole Baalsrud til Dagbladet.no.

Som fylkesveterinær ville han ikke hatt problemer med å dra på en slik kongress, han ville vært mer betenkt dersom han hadde jobbet ute i felten.

- Hvis det hadde vært den minste fare for at jeg kom i kontakt med klovdyr ville jeg ikke reist, sier Baalsrud.

Han mener veterinærer må utvise spesielt stor aktsomhet i forhold til den svært smittsomme dyresykdommen.

De norske veterinærene reiste til Birmingham i dag for å møte kolleger fra et område med den verste utbruddet av munn- og klovsyke på mange tiår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer