Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

800 000 kr. i erstatning til prinsesse Caroline

PRAHA (Dagbladet): Monacos prinsesse Caroline har fått tilkjent tidenes største oppreisningsbeløp ved en tysk domstol. En tysk ukebladkjede trykte intervjuer med prinsessen som viste seg å være oppspinn fra ende til annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten i Hamburg kom i går til at 180 000 mark (vel 790 000 norske kroner) er en passende straff for ukebladgiganten Burda. Dette beløpet er det mangedobbelte av slike erstatninger som tidligere er tilkjent ved tyske domstoler.

«Jeg har ingen familie» var tittelen på det fingerte intervjuet med Caroline som det store ukemagasinet Burda trykte i 1992. Prinsessen fortalte angivelig eksklusivt om sin kamp mot sorg og hat, og om jakten på lykken.

Et byrå i Østerrike hadde produsert det falske intervjuet, som også ble gjengitt i andre Burda-magasiner. I ett av dem ble uttalelsene illustrert med en fotomontasje der prinsessen var påført brudestas.

- Også et medlem av en kongelig familie har krav på beskyttelse mot slike falsknerier, der hensikten utelukkende er profitt, konkluderte retten. Tyske presseorganisasjoner var raskt ute med å støtte dommen.

Prinsessen hadde avvist et forsøk fra Burda-konsernet i München på å overføre 70 000 mark til hennes bankkonto i all stillhet. Advokat Mathias Prinz sørget for at hun får et langt større erstatningsbeløp, som hun vil bruke til veldedige formål.