<strong>AMNESTI:</strong> Flere hadde møtt opp utenfor Det hvite hus mandag og protesterte mot president Donald Trump og ryktene om at han vil oppheve migrantamnestiet. 800 000 risikerer å bli kastet ut, dersom de har gjort noe kriminelt. Foto: Reuters / NTB Scanpix
AMNESTI: Flere hadde møtt opp utenfor Det hvite hus mandag og protesterte mot president Donald Trump og ryktene om at han vil oppheve migrantamnestiet. 800 000 risikerer å bli kastet ut, dersom de har gjort noe kriminelt. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump

800 000 unge risikerer å bli kastet ut av USA

Trump sier at immigrantene ikke blir prioritert kastet ut med mindre de er kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): President Donald Trump fjerner ordningen som har latt 800.000 unge immigranter arbeide lovlig i USA, opplyser justisminister Jeff Sessions.

Flere medier meldte mandag at president Donald Trump ville oppheve programmet. Det har ført til flere protester og demonstrasjoner. Trump tvitret tirsdag at Kongressen må være innstilt på å avvikle DACA-programmet for unge migranter.

Senere tirsdag formiddag bekreftet Sessions beslutningen.

Trump sier at immigrantene ikke blir prioritert kastet ut med mindre de er kriminelle, melder Reuters.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og ble til gjennom en såkalt presidentordre fra daværende president Barack Obama i 2012. Det betyr at Trump kan oppheve programmet med et pennestrøk og ikke trenger å gå via Kongressen.

Motstand mot innvandring var en av hovedgrunnene til at Trump vant valget, og i valgkampen lovet han å avvikle DACA.

DACA-programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer