KRAFTIG REGNVÆR:  Det kraftige regnværet i de nord-vest skal være det værste siden 1929 og har levnet mange hjemløse. Foto: Adrees Latif/Reuters
KRAFTIG REGNVÆR: Det kraftige regnværet i de nord-vest skal være det værste siden 1929 og har levnet mange hjemløse. Foto: Adrees Latif/ReutersVis mer

800 døde i flomkatastrofe

Dødstallene stiger i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den siste uken har kraftig regnvær ført til flom og store ødeleggelser i Pakistan. informasjonsminister for Nord-vestprovinsen Khyber Pakhtunkhwa, Mian Iftikhar Hussain, bekrefter at over 800 mennesker har dødd så langt, melder Associated Press. FN estimerer at over en million mennesker har blitt berørt av katastrofen.

Mange av ofrene har død da flomvann feide med seg hundrevis av hus i deler av Swat-dalen og distriktene Shangla og Tank i provinsen skriver CNN. Flommen har også vasket bort avlinger og flere offentlige bygg og skoler.

Regnværet har rammet den Nord-vestlige Khyber Pakhtunkhwa provinsen hardt. Det skal være det kraftigste i regionen siden 1929, og så mange som 150 mennesker er savnet.

En redingsarbeider i området uttalte at forholdene for de som bor her er dårlige. De fleste mangler både rent vann eller mat. En lege i området som behandler evakuerte beboere fra området, sier til AP at mange har smerter i kroppen og lider av vannbårne sykdommer som feber og diaré.

EVAKUERES: Folk står i kø ved et helikopter for å bli evakuert ut av det flomrammede området. Foto: AP Photo
EVAKUERES: Folk står i kø ved et helikopter for å bli evakuert ut av det flomrammede området. Foto: AP Photo Vis mer

Det pakistanske luftvåpenet har blitt hentet inn for å hjelpe de flomrammede områdene. Helikoptre, store lastebiler og båter prøver å nå de rammede områdene melder FN. Minst 45 bruer i området har også blitt skadet.

Flomvannet er forventet å synke, men nye kraftige nedbørsmengder er forventet på plaske ned over andre deler av landet i dagene som kommer.

Været har satt sine spor andre steder. En flykrasj som drepte 152 mennesker i Islamabad onsdag denne uken, skal også ha skjedd på grunn av dårlig vær.

 MANGE SYKE: Mange av de som bor i flomområdet er rammet av vannbårne sykdommer. (AP Photo/Mohammad Sajjad)
MANGE SYKE: Mange av de som bor i flomområdet er rammet av vannbårne sykdommer. (AP Photo/Mohammad Sajjad) Vis mer