HETEBØLGE: En gutt hopper i vannet for avkjøle seg i New Delhi i India. Foto: REUTERS / Adnan Abidi / NTB scanpix
HETEBØLGE: En gutt hopper i vannet for avkjøle seg i New Delhi i India. Foto: REUTERS / Adnan Abidi / NTB scanpixVis mer

800 døde i hetebølge i India

Nær 50 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 800 mennesker har mistet livet i en hetebølgen som har rammet India. Flere steder har temperaturen kommet opp i nær 50 grader.

Myndighetene råder folk til å holde seg innendørs, og sykehusene er i beredskap for å behandle ofre for hetebølgen, som ikke ser ut til å ta slutt med det første.

I den verst rammede delstaten Andhra Pradesh, som ligger i sør, har 551 personer mistet livet i løpet av den siste uken. Mandag steg temperaturen til hele 47 grader der.

Samtidig har store deler av India, blant annet New Delhi, gjennomgått flere dager med trykkende hete. Ifølge avisen Hindustan Times steg temperaturen i hovedstaden til 45,5 grader mandag - den høyeste temperaturen på to år, og fem grader høyere enn det sesongmessige gjennomsnittet.

Avisen publiserte også et bilde av en hovedvei i byen som har smeltet i heten.

- Vår utflukt har snudd til et mareritt. Strupen min er uttørket, selv om jeg har drukket vann konstant, sier den 37-årige hovedstadsturisten Meena Sheshadri.

Også delstaten Telangana, som grenser til Andhra Pradesh i sør, er hardt rammet av varmebølgen. I løpet av den siste uken har 231 mennesker omkommet der.

I den vestlige delstaten Orissa og den østlige delstaten Vest-Bengal er henholdsvis 11 og 13 mennesker bekreftet døde som følge av varmen.

(NTB)