Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

800 flyktninger og migranter til finsk grenseby

Kort tid etter at 600 demonstranter demonstrerte langs grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 800 og 1.000 flyktninger og migranter krysset lørdag grensen mellom Sverige og Finland til den finske grensebyen Torneå.

Tallet er bekreftet av diakon Aila Ylinärä ved den lokale menigheten i den lille byen.

Natt til søndag overnattet 110 personer i lokaler som Røde Kors hadde gjort i stand. Dette er et tilbud som Røde Kors vil fortsette å tilby, opplyser informasjonsrådgiver Pekka Reinikainen.

- Muligheten for å få et sted å sove og å få mat blir nok tatt godt imot av mange, sier han.

Grensen var lørdag fortsatt åpen for dem som ønsket å søke asyl i Finland. Finske myndigheter opplyste lørdag at landet innfører grensekontroll ved alle landets grenser fra og med tirsdag.

Samtidig var det lørdag demonstrasjoner i Torneå.

Demonstrantene krevde at Finland stenger grensene for flyktninger og migranter. Rundt 600 personer deltok, ifølge det lokale politiet, og demonstrantene skal blant annet ha hatt skilt der det stod «IS go home».

- Vi har bare sett menn, ikke familier. Det er velferdsflyktninger, og det er derfor vi protesterer, sier en mann til Yle Nyheter.

Som svar ble det holdt en motdemonstrasjon i Haparanda på den svenske siden av grensen, men der var det kun 20 mennesker som troppet opp for å demonstrere mot flyktninger og migranter, ifølge Österbottenstidningen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!