Trondheim:

800 i karantene etter bytur

Smitteklyngen rundt utestedet Lille London i Trondheim sentrum vokser. Nå er ytterligere 700 personer pålagt karantene. Kommuneoverlegen sier de blir stadig mer overbevist om at en mer smittsom variant av viruset er i omløp.

Publisert
Sist oppdatert

De nye 700 personene har besøkt utestedet 8., 9. og 10. oktober, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommuneoverlege Tove Røsstad opplyste til Dagbladet onsdag at 100 gjester og ansatte som var på utestedet 7. oktober er satt i karantene. Dermed er det nå rundt 800 personer som omfattes av karanteneplikten etter å ha oppholdt seg på Lille London, eller er definert som nærkontakt.

- Personer som har vært på utestedet disse dagene, og ikke har blitt varslet av smittevernkontoret, bes om å ta kontakt med coronatelefonen, oppfordrer kommunen.

Øker i omfang

Onsdag hadde sju besøkende fått påvist coronaviruset. Torsdag er det bekreftet fire nye smittetilfeller knyttet til utestedet.

- Alle fire er i 20-åra, er smittet innenlands av kjent nærkontakt, og er del av smitteklyngen som involverer utestedet Lille London, skriver kommunen.

Trondheim har opplevd økende smitte de siste dagene, og 30 personer har testet positivt de siste åtte dagene. 24 av dem knyttes til smitteklyngen, som blant annet omfatter Lille London, og som kommunen mener bunner i en mulig mer smittsom variant av viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer