800 jobber kan forsvinne innen 2010

Norske Skog vil legge ned Follum. Og da steg aksjekursen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Skog truer med nedleggelse av hele anlegget på Ringerike og en kraftig reduksjon i Nord-Trøndelag  i 2010 når gunstige kraftkontrakter utløper.

Follum og to av tre papirmaskiner i Skogn  anses ikke å være konkurransedyktige etter 2010. Dermed står 800 arbeidsplasser i fare når elektrisk kraft til anleggene leveres på ordinære kommersielle vilkår.

Etter at Norske Skog la ned Union i Skien med 300 arbeidsplasser, har konsernet tre anlegg igjen i Norge: Follum, Skogn og Saugbrugsforeningen i Halden. 

Bare Saugbrugs liv laga

- De regnskapsmessige vurderingene er basert på dagens rammebetingelser i Norge. Hva som faktisk blir besluttet, vil avhenge av utviklingen i rammebetingelsene, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Den tredje fabrikken i Skogn (PM3) og hele Norske Skog Saugbrugs er vurdert som konkurransedyktige også etter 2010.

800 millioner ned med et pennestrøk

Selskapet skriver i en børsmelding at det i forbindelse med gjennomgangen av bokførte verdier er gjort nye vurderinger av levetid på enkelte papirmaskiner, inntektsføring av kraftkontrakter i Norge og nedskrivning av anleggsmidler og goodwill.

 SNART SLUTT : Roy Helgerud og de andre ansatte ved Follum fabrikker kan gå en dyster framtid i møte. Foto: Ole C. H. Thomassen.
SNART SLUTT : Roy Helgerud og de andre ansatte ved Follum fabrikker kan gå en dyster framtid i møte. Foto: Ole C. H. Thomassen. Vis mer

De regnskapsmessige effektene resulterer i en reduksjon av egenkapitalen med rundt 800 millioner kroner og beløpet bokføres allerede i fjerde kvartal 2007.

Meldingen ble umiddelbart tatt godt imot av markedet og aksjekursen steg med over 6 prosent i løpet av den første timen med handel på Oslo Børs. (NTB).