Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

800 kan miste jobben i Avinor

Det tidligere Luftfartsverket må spare 400 millioner kroner som følge av krisen i luftfarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsdepartementet krever at kuttene ikke skal gå ut over flysikkerheten.

Selskapet som driver flyplassene i Norge må spare 400 millioner kroner, melder NRK. Onsdag bekreftet ledelsen i Avinor at krisen kan medføre at flere hundre kan miste jobben.

- Vi vet ikke per i dag hvor mange som mister jobben, men de hypotesene vi jobber med i øyeblikket viser at det kan være et sted mellom 500 og 800 ansatte. Alle tjenestegrupper innenfor Avinor blir berørt. Administrasjonen er vel den som blir mest berørt og det operative miljøet minst, sier administrerende direktør Randi Flesland i Avinor til NRK.

Samferdselsdepartementet forstår at Avinor må spare penger, men krever at kuttene ikke må gå ut over flysikkerheten.

- Sikkerheten skal ivaretas fult ut og flyplasstrukturen skal opprettholdes og kundene skal ikke straffes med et dårligere tilbud, sier statssekretær Arnfinn Ellingsen (V) i Samferdselsdepartementet.

Tillitsvalgt for flygelederne i Nordland, Roger Norum, mener ledelsen i Avinor overdriver situasjonen.

- Vi må ikke komme stille oss i den situasjonen at vi har redusert for mye når markedet en gang svinger tilbake. Det ser ut som at trafikken tar seg oppover i hele Norge. Pilene går oppover og da må ikke vi bygge ned, sier Norum.

(NTB)