Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

800 nordmenn kan være savnet

Så mange som 800 nordmenn kan være savnet etter flodbølgekatastrofen i Sør-Asia, sier utenriksminister Jan Petersen (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste døgnene har Utenriksdepartementet (UD) jobbet på spreng for å få oversikt over situasjonen. Antallet personer som er meldt omkommet, er i kveld fortsatt 13, mens mellom 20 og 40 nordmenn er skadd i flodbølgekatastrofen.

UD har fått melding om at det totalt skal befinne seg 2.300 nordmenn i de utsatte områdene i Thailand. Av disse skal 1.500 være i god behold, mens UD ennå ikke har lyktes med å komme i kontakt med mellom 700 og 800 personer.

- Det er stor usikkerhet knyttet til antallet nordmenn vi ikke har lyktes med å komme i kontakt med. Vi vet ikke om alle disse personene befant seg i området. Noen kan fortsatt være i området uten mulighet til å kommunisere med oss. Noen kan være skadd og på sykehus, mens andre kan ha reist ut av området uten at vi har fått melding om det, sier Petersen.

Han understreker også at antallet skadde nordmenn kan være langt høyere enn det UD foreløpig kjenner til. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media