Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

800 tonn fisk døde plutselig ved vulkan

Råtten massedød på Filippinene.

MAGEN TIL VÆRS: En fisker bruker en bambusstokk for å samle opp død fisk i den filippinske innsjøen Taal. Minst 800 tonn oppdrettsfisk har dødd de siste dagene, trolig på grunn av brå temperaturendringer. Foto: REUTERS/Erik de Castro/SCANPIX
MAGEN TIL VÆRS: En fisker bruker en bambusstokk for å samle opp død fisk i den filippinske innsjøen Taal. Minst 800 tonn oppdrettsfisk har dødd de siste dagene, trolig på grunn av brå temperaturendringer. Foto: REUTERS/Erik de Castro/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 800 tonn fisk har dødd og råtnet i oppdrettsanlegg ved vulkanen Taal sør for Filippinenes hovedstad Manila, melder nyhetsbyrået Associated Press. Ifølge myndighetene skyldes den brå fiskedøden, som startet i forrige uke, et plutselig temperaturfall.

De sier videre at hendelsen er urelatert til tegn på uro i vulkanen den siste tida, blant annet i form av jordskjelv og økte CO2-utslipp. Taal ligger på en øy midt i innsjøen hvor fiskeoppdretten - hovedsakelig av artene melkefisk og tilapia - foregår.

Fiskene ble sett svømmende i sirkel før de plutselig døde i inngjerdingene av bambus og nettm som holder de fanget i et område «halvparten så stor som en basketballbane», ifølge AP.

En innledende etterforskning antyder at massedøden kan skyldes temperaturendringen som brått fant sted da en brennhet sommer ble erstattet av regntid i forrige uke, sier agronom Zenaida Macatangay ved de lokale jordbruksmyndighetene til den filippinske nettavisen abs-cbnnews.com.

De enorme mengdene død fisk blir nå begravd i massegraver av helsemessige hensyn. Lokale myndigheter sier det skal være trygt å spise levende fisk fra innsjøen.

De økonomiske tapene beløper seg til minst 770 000 amerikanske dollar (ca. 4,2 millioner kroner).

MASSEDØD: Den døde oppdrettsfisken lever i innhegninger er omtrent halvparten så stor som en basketballbane. Foto: AP Photo/Bullit Marquez/SCANPIX
MASSEDØD: Den døde oppdrettsfisken lever i innhegninger er omtrent halvparten så stor som en basketballbane. Foto: AP Photo/Bullit Marquez/SCANPIX Vis mer