8000 korrupsjonssaker i Russland

Det russiske rettsvesenet har nok å gjøre. I fjor ble 8000 korrupsjonssaker ført i russiske rettssaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands riksadvokat, Vladimir Ustinov, opplyser til nyhetsbyrået AP at sakene dreide seg om smøring av korrupte offentlige tjenestemenn.

Totalt behandlet det russiske rettsvesenet 138.000 straffesaker i fjor. Ustinov opplyste ikke hvor mange som faktisk ble dømt.

Men Russland har problemer med å bekjempe korrupsjonen. Tollere og trafikkpoliti ser gjerne gjennom fingrene med det meste bare man blar opp litt penger, men russerne må også gjerne betale for å komme inn på et sykehus eller for å komme inn på høyere skoler.

President Vladimir Putin har satt seg som mål å bekjempe korrupsjonen, men flere og flere anklager nå påtalemyndighetene i Russland for å la samfunnstoppene slippe unna med korrupsjon.

Riksadvokat Valdimir Ustinov forsvarer da også avgjørelsen om å henlegge saken mot eiendomssjefen Pavel Borodin, som sitter fengslet i New York for å ha tatt imot store summer av et sveitsisk bygningsfirma.

- Vi har ingen konkrete fakta som gir oss noen grunn til å tiltale Borodin, sier Ustinov.

Sveitsiske myndigheter mener Borodin har tatt imot millioner av dollar i smøring fra to sveitsiske bygningsfirmaer mot at de fikk jobben med å pusse opp offentlige bygninger under tidligere president Boris Jeltsins styre. Borodin selv avfeier anklagene.

President Putin har avsatt Borodin som eiendomssjef for Kremls eiendommer, men har samtidig gitt ham en annen toppjobb i administrasjonen.

<B>IKKE KORRUPS: 8000 korrupssjonssaker ble behadlet i Russland i fjor, men Pavel Borodin slipper unna.