Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

80.000 mistet jobben i mars

Stor økning i arbeidsledige i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 80.000 mennesker mistet jobben i mars, ifølge The New York Times.

Tre sammenhengende måneder med økt arbeidsledighet viser at den amerikanske økonomien allerede opplever en sterk stagnasjon, men mars-tallene viser at utviklingen kan være enda mer alarmerende.

Dårlige resultater

Nedgang skylles først og fremst dårlige resultater i produksjons- og byggeindustrien, som har hatt den største nedgangen på fem år. Det amerikanske arbeidsdepartementet sier også at flere mistet jobbene i januar og februar enn det man først regnet med.

Det var færre jobber i mars enn det har vært de fem foregående månedene. De siste 50 årene har som regel økt arbeidsledighet vært det første forvarslet før en større økonomisk nedgang. Nå frykter mange at dette også kommer til å skje denne gangen.

- Tre månder med stadig flere lønnstakere som mister jobben og dårlige konjunkturer. Dette er klare tegn på at arbeidsmarkedet er i dyp krise, sier Jared Bernstein, økonom ved Economics Policy Institute, til New York Times.

MISTER JOBBEN: Tre sammenhengende måneder med økt arbeidsledigheten viser at den amerikanske økonomien allerede opplever en sterk stagnasjon. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
MISTER JOBBEN: Tre sammenhengende måneder med økt arbeidsledigheten viser at den amerikanske økonomien allerede opplever en sterk stagnasjon. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media