Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

81-åring dømt. Han er faren til datterens tre barn

På dødsleiet fortalte kvinnen mannen sin at barna deres ikke var hans. Nesten tretti år seinere får overgriperen straff.

DØMT: Ashraf Khan kom til Bradford i West Yorkshire fra Pakistan på 80-tallet, sammen med sin datter og svigersønn. Nå er han dømt for incest. Foto: West Yorkshire Police
DØMT: Ashraf Khan kom til Bradford i West Yorkshire fra Pakistan på 80-tallet, sammen med sin datter og svigersønn. Nå er han dømt for incest. Foto: West Yorkshire Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 81 år gammel mann fra Bradford fikk fire og ett halvt års fengsel etter at han erkjente seg skyldig for incest. Han er faren til datterens tre barn, skriver Independent.

Ashraf Khan har nå innrømmet å være faren til datterens tre barn. Han ble arrestert etter at datterens ektemann rapporterte overgrepene i 2012.

Datteren giftet seg på 1980-tallet i Pakistan der hun selv ble født, og flyttet til Bradford i West Yorkshire sammen med mannen og faren. Hun fødte tre barn i samme tiår før hun døde. Da det første barnet ble født, var hun rundt 20 år.

Fortalte på dødsleie

Overgrepene holdt kvinnen for seg selv, helt til hun lå på sitt dødsleie. Da fortalte kvinnen mannen sin om overgrepene hun hadde blitt utsatt for mange år tilbake, av sin egen far. Det var også da at hun fortalte at faren til barna var hennes egen far.

Abigail Langford som er aktor i saken forteller at enkemannen ikke ønsket å fortelle politiet om det grusomme som hadde skjedd med en gang.

- Han ønsket å fortsette å være pappa og ta vare på barna han hadde oppfostret som sine egne, forteller Langford.

Han skal også ha tatt DNA-tester for å bekrefte det kona hadde sagt på dødsleie.

Da enkemannen endelig bestemte seg for å rapportere hendelsen til politiet i 2012, var Khan i Pakistan og returnerte ikke til England før 2016. Da han ble avhørt av politiet i september samme år, nektet han for å ha hatt noen seksuell relasjon til sin datter.

I rettssaken erkjente Khan til slutt straffskyld for incest.

Aktor Langford sa i retten at en medisinsk rapport som omhandler de tre barna, beviste funn på flere plager «direkte påført som følger av at foreldrene var i slekt». Plagene var blant annet manglende evne til å føle smerte, som hadde resultert i brannskader i barndommen.

Varige men for barna

I en felles uttalelse fra barna, sa de at Khans handlinger hadde ført til psykiske skader, og at det hadde påvirket barnas fysiske helse.

Advokaten til Khan, Nigel Jamieson, sa at hans klient var ved dårlig helse, men aksepterte fengselsstraff.

- Han kommer til retten i dag vitende om at det må være en umiddelbar fengselsstraff, sa advokaten.

Dommer Jonathan Durham Hall sa til Khan at han var en uærlig og ond mann. Han fortsatte med å si hvor fryktelig det måtte være for datteren å snakke ut på dødsleiet.

Hall fortalte at retningslinjene for en incestforbrytelse ga maksimum to år i fengsel, men han la på 18 ekstra måneder for hvert av de tre punktene Khan ble funnet skyldig i. Dermed ble den totale fengselsstraffen 54 måneder.

- Rettferdighet for vår mor

- Med hjelp og støtte fra det fantastiske politiet, kan vi i dag, så mange år etter mammas død, endelig få rettferdighet for vår mor, sa de tre barna etter at dommen falt.

Ett av barna snakket også om det å skape bevissthet rundt incest:

«Vi vil at andre som har opplevd liknende kan komme ut med det, slik at forbryteren kan få sin straff i rettssystemet».

De uttrykte også takknemlighet overfor moras enkemann, som for dem var en ekte far.

«Vi vil aldri kunne takke ham nok for alt han har gjort».