Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

81-åring ga nattmat til sulten innbruddstyv

Da den 81 år gamle kvinnen oppdaget at en rusmisbruker hadde brutt seg inn i huset hennes på Østsiden i Fredrikstad, lagde hun like godt et måltid mat til ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 1.30-tiden natt til onsdag at kvinnen hørte at noen hadde tatt seg inn i huset hennes. I gangen treffer hun den 37 år gamle rusmisbrukeren.

- Jeg spurte hva han ville. Han svarte at han var sulten. Da bemerket jeg at han kunne ringt på døren, sier kvinnen til Fredriksstad Blad.

Hun forsto fort at løsningen ikke var å hoppe ut av et vindu.

- Jeg brukte bare sunt folkevett, og sa at vi fikk gi ham mat. Min tidligere erfaring med rusede personer er å gi dem noe å spise. Da roer de seg ofte ned, forteller kvinnen.

- Gode manerer

I to timer ble mannen sittende og spise. Selv om han var møkkete, var det ingenting å utsette på manerene, sier 81-åringen.

- Jeg spurte jo om han skulle drepe meg. Det svarte han benektende på. Han var egentlig ute etter bilnøklene mine. Han tittet seg også rundt etter verdisaker. Jeg sa det ikke var noe å hente, forklarer pensjonisten som klarte å få mannen til å fortelle hvem han var.

- Han virket ikke ond, men virket litt urolig. Han brukte også langt tid på å gå. Jeg ga ham 100 kroner, en flaske med varm sterk kaffe og en paraply. Det regnet voldsomt den natten, fortsetter kvinnen.

Badestamp

Innbruddstyven er godt kjent av politiet fra før. Ifølge Fredriksstad Blad skal han ved en tidligere anledning ha brutt seg inn i et hjem på Greåker i Sarpsborg. Der skal han ha benyttet sjansen til å teste badestampen som sto på verandaen.

- Det var så varmt ute, skal siktede ha forklart.

I tillegg skal han også ha tatt lodd i en loddbok og skrevet seg inn med fullt navn i boka. Riktignok stjal han loddpengene på 150 kroner, men til gjengjeld la han igjen et ark der han unnskyldte seg og skrøt av huset, badeanlegget og hagen.

PS: I Fredrikstad tingrett torsdag ble den 37 år gamle rusmisbrukeren varetektsfengslet i fire uker. Advokat Otto Ruge mener mannen er i ferd med å få skikk på livet sitt. Han har startet på videregående skole, fått seg ordnede boforhold og venter på behandling.

(NTB)